A Servier stabil befektető a válság ellenére

2008. november 20.

A mai napig 20 gyógyszert teszteltek a Magyarországon elvégzett 62 klinikai vizsgálatban.

A Servier Csoport a második helyen áll a magyar piacon, két egységének a Servier Hungáriának és az Egisnek köszönhetően, s összesen 9 %-os piaci részesedést tudhat magáénak. A Servier Csoport által foglalkoztatottak közül közel 3000 munkatárs Magyarországon tevékenykedik - áll a cég ma kiadott sajtóközleményében.

Kutatás: Franciaországon kívül, Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a Servier Csoport külön gyógyszerkémiai kutatóközpontot hozott létre (2008. január), elismerve ezzel a szakterületen dolgozó magyar kutatók tehetségét és szakértelmét. Az Egis-szel együtt a Servier-nek így már két kiemelkedően magas szintű kutatóközpontja van, ami egyedülálló Magyarországon.

Fejlesztés: Budapesten a Servier rendelkezik egy klinikai fejlesztési központtal is, amely a "gyógyszerjelöltek" fejlesztéséért felel, és Magyarországon az ebben az ágazatban tevékenykedő három legaktívabb központ között van. Az első klinikai vizsgálatokat 1992-ben végezték. 1997-ben jött létre ez a Nemzetközi Terápiás Kutatóközpont, amely megalapítása óta részt vesz a Servier Csoport valamennyi II. és III. fázisú nagy fejlesztési projektjében. A mai napig 20 gyógyszert teszteltek a Magyarországon elvégzett 62 klinikai vizsgálatban (II. és III. fázis).

Gyártás: Magyarország az egyetlen ország Közép-Európában, ahol a Servier gyártótevékenysége a hatóanyag-előállítástól a csomagoláson át a forgalmazásig (EGIS Gyógyszergyár) terjed.

Terápiás feladatok : a Servier Csoport, az Egis-szel és a Servier-rel együtt vezető szerepet tölt be a kardiológia, a cukorbetegség, a központi idegrendszer és a visszér betegségek terén. A csontritkulás kezelésére szolgáló új, innovatív gyógyszere már az orvosok és betegek szolgálatában áll. A kardiológia terén 20 év óta először innovációval jelentkező új gyógyszer pedig hamarosan társadalombiztosítási támogatással is elérhetővé válik a magyar betegek számára - áll a közleményben.

Forrás: MTI