Magyarország sikertörténete, magáért az életért

Mi magyarok büszkék vagyunk és büszkék lehetünk a találmányainkra, innovációinkra, melyek megváltoztatták a világot. A golyós toll, a dinamó, a C vitamin, vagy napjainkból a Prezi, a Gömböc, vagy a Bogányi zongora.

2016-ra egy újabb lépcsőhöz érkeztünk, a világot foglalkoztató legfontosabb problémák egyikének a rákbetegség kezelésének kérdésében.

A Servier magyar kutatói Magyarországon kifejlesztettek két molekulát, melyek ígéretesnek bizonyultak arra, hogy a gyógyszerfejlesztés következő lépcsőjében a klinikai fázisban bizonyítsanak.

Erre is Hazánk részvételével kerül sor, az idén nyitnak a magyar site-ok.

Ezzel újabb lehetőséget adhatnak a betegeknek a jobbulásra, az ellátó orvosoknak az itthon maradásra, az OEP-nek pedig a legmagasabb szintű kezelésre ingyenesen, hiszen azt a vizsgálatba bevont betegek esetén élethosszig a gyógyszergyártó állja (nem csupán az új készítmény, hanem a társterápiák, vagy a vizsgálati diagnosztikák esetében is).

Most tehát lehetőség nyílik arra, hogy a jövő nagy felfedezéseinek egyike az onkológia területén egy magyar sikertörténet legyen a Servier gondozásában, a Magyar Kormányzat stratégiai partnereként, együttműködésben a hazai egyetemi és akadémiai kutató műhelyekkel.

A Servier egyike azon kevés nemzetközi gyógyszeripari vállalatnak, amelyek teljes gyógyszerfejlesztési folyamata Magyarországon is megtalálható. A cégcsoporton belül – azaz a 148 ország közül, ahol a Servier világszerte jelen van – ebbe a stratégiai helyzetbe csak Franciaország és Magyarország került.

A Servier nem profit-orientált vállalat. Alapítványként nincs a tőzsdén, nincsenek részvényesei akiknek osztalékot kellene fizetni. Ennek köszönhetően nemzetközi bevételei 25%-át (!) visszaforgatja kutatásokra. Mindezt pedig jelentős arányban éppen Magyarországon költi el, fekteti be a jövőbe:

ALAPKUTATÁS MAGYARORSZÁGON – A Servier kivételes K + F befektetései – ígéretes vezérmolekulák a budapesti Servier kutatóintézetből

Az Óbudán található alapkutatási intézetünkben (SRIMC) vezető magyar kutatóink sikeresnek bizonyultak abban, hogy olyan ígéretes molekulákat azonosítsanak az onkológia területén, amelyek a jövőben jó eséllyel a világ vezető onkológiai gyógyszereivé válhatnak.

A SRIMC rendkívüli módon felszerelt, korszerű laboratóriumában magasan képzett, PhD fokozattal vagy akadémiai felsőfokú tudományos végzettséggel rendelkező magyar kutató szakemberek dolgoznak magasan jegyzett szakemberek vezetésével. Büszkék vagyunk rá, hogy munkatársaink nemzetközi (pl. a Nobel-díjas Oláh György csoportjában szerzett) tapasztalattal tértek vissza Magyarországra és választották a Servier kutatóintézetet.