Klinikai kutatások

A klinikai gyógyszervizsgálatok embereken végzett tudományos vizsgálatok sorozatai, melyek célja a gyógyszerek vagy gyógyszerjelöltek hatásainak vizsgálata, a nemkívánatos gyógyszerhatások azonosítása, illetve a készítmények szervezeten belüli felszívódásának, anyagcseréjének és kiválasztódásának tanulmányozása. A klinikai vizsgálatokat szigorú etikai, tudományos és jogi szabályozásnak megfelelően kell lefolytatni és azok kulcsfontosságúak egy új gyógyszer kifejlesztéséhez, a forgalomba hozatal engedélyezéséhez és a legkedvezőbb gyógyszeralkalmazás meghatározásához, mely biztosítja a betegek számára szükséges terápiás hasznot.

A Servier szakértelme

MAGAS TUDOMÁNYOS SZÍNVONAL

A Servier-csoport klinikai vizsgálatait magas és szigorú követelményrendszer szerint működő szakértői csapatok irányítják. Hogy lehetővé váljon a klinikai vizsgálatok világszerte történő lefolytatása, jó szervezésre van szükség, melyben szerepet kapnak a nemzetközi irányításért felelős csapatok ugyanúgy, mint a 18 országban – köztük Magyarországon is – működő helyi csapatok.

A Servier kutatás-fejlesztésének globális jelenléte ezért alapvető szerepet játszik a vállalat tudományos tevékenységében, lehetővé téve a betegek igényeinek megfelelő új, innovatív gyógyszerek kifejlesztését.

BETEGEK BEVONÁSA

A Servier elkötelezett amellett, hogy bevonja a betegeket az igényeiknek leginkább megfelelő gyógyszerek kifejlesztésébe akár közvetlenül, akár a betegszövetségeken keresztül. A betegek képviselői már a Servier-csoport klinikai vizsgálati protokolljainak 25%-ában részt vesznek, annak érdekében, hogy a betegség minden aspektusát és a vizsgálatokkal járó korlátokat figyelembe vegyék.

KLINIKAI KUTATÁS TÖBB MINT 30 ÉVE MAGYARORSZÁGON IS

Egy innovatív cég számára szimbolikusan, a Servier-csoport első magyarországi tevékenysége klinikai vizsgálatok lefolytatása volt 1991-től kezdődően. Az országban végzett vizsgálatok számának növekedésével 1997-ben jött létre az ezekkel foglalkozó magyar osztály. Az osztály 2007-től fokozatosan a volt jugoszláv országokban, 2017-től pedig a Romániában és Bulgáriában végzett klinikai fejlesztésekért is felelős délkelet-európai központ lett. Az ICTR Magyarország és Délkelet-Európa több mint 30 éves múltjára visszatekintve büszkék vagyunk rá, hogy részt vehettünk a Servier-csoport összes jelentősebb gyógyszerfejlesztési programjában, a Servier valamennyi terápiás területén, az I. fázistól a késői III. fázisig, illetve a gyermekgyógyászati ​​vizsgálatokban is.


További információk a klinikai vizsgálatokról: