Főbb mutatóink

34

A VILÁG 34. LEGNAGYOBB
GYÓGYSZERIPARI CSOPORTJA,
Franciaországban a 2. legnagyobb
gyógyszeripari csoport.

150

A világon 150 ORSZÁGBAN
vagyunk jelen

21,400

munkavállaló

*IQVIA, Analytics Link / World 74 countries – MAT Q4-2022

A Servier, mint globális gyógyszeripari csoport

A Servier, mely az egészség szolgálatára jött létre, egy olyan alapítvány által irányított globális vállalatcsoport, amely jelentős társadalmi hatást kíván elérni mind a betegek, mind a fenntartható világ érdekében. Egyedülálló irányítási modelljének köszönhetően hosszú távú jövőképpel tudja szolgálni hivatását: elkötelezett a terápiás fejlődés, a betegek szükségleteinek kiszolgálása mellett. A Csoport 21 400 alkalmazottja elhivatottan képviseli a közös célt, amely minden nap inspirációt jelent.

A kardiológiában már világelsőként jelen lévő Servier célja, hogy az onkológia elismert és innovatív szereplőjévé váljon a nehezen kezelhető daganatos megbetegedések fókuszba állításával. Ezért a Csoport kutatás-fejlesztési költségvetésének több, mint 50%-át célzott és innovatív terápiák fejlesztésére fordítja az onkológiában. 

Az neurológia és az immunrendszeri-gyulladásos betegségek jelentik a jövő növekedési hajtóerejét. Ezeken a területeken a Servier olyan korlátozott számú betegségre összpontosít, amelyekben a betegprofil pontos meghatározása lehetővé teszi, hogy a precíziós orvoslás révén célzott terápiás választ kínáljon.

Annak érdekében, hogy mindenki számára elérhető legyen a kedvező költségű minőségi betegellátás, a Csoport minőségi generikus gyógyszerek széles választékát kínálja, melyek szintén számos terápiás területet lefednek, erős márkákra támaszkodva Franciaországban, Kelet-Európában, Brazíliában és Nigériában.

Mindezeken a területeken a Csoport a beteget helyezi tevékenységének középpontjába gyógyszereink életciklusának minden szakaszában. 

A franciaországi székhelyű Servier több mint 150 országban erős földrajzi jelenlétre támaszkodik, és 2022-ben 4,9 milliárd eurós bevételt ért el.

Hivatásunk

Elkötelezettek vagyunk a terápiás fejlődés iránt, amellyel a betegek érdekeit szolgáljuk

Jövőképünk

Az egészség szolgálatára alapított Csoportunk arra törekszik, hogy jelentős társadalmi hatást fejtsen ki a betegek és a fenntartható világ érdekében.

Merünk innovatívak lenni
 

Gondoskodunk
 

Megosztáson keresztül növekszünk

Sikerre törekszünk
 

Átfogó egészségügyi kínálat

A Servier minden nap 150 országban segít a betegek kezelésében originális és generikus gyógyszerek széles választékával. Törekvésünkhöz híven, hogy átfogó egészségügyi megoldást kínáljunk, olyan e-egészségügyi megoldásokkal is szolgálunk, amelyek lefedik a betegút teljes egészét. 

SERVIER ORIGINÁLIS GYÓGYSZEREK 

GENERIKUMOK

Kutatás & innováció

Célunk egyértelmű: felgyorsítani a kutatás és az új terápiás megoldások kifejlesztésére irányuló erőfeszítések ütemét egy hosszú távú jövőkép alapján. 

Csapataink nap mint nap fáradhatatlanul dolgoznak olyan gyógyszerek felfedezésén és fejlesztésén, melyekre a leginkább szükségük van a betegeknek.

A Servier nonprofit alapítvány által vezetett irányítási modellje tökéletesen illeszkedik a kutatás – fejlesztés hosszú távú perspektívájához. A piaci erőktől való függetlenségünk azt jelenti, hogy jelentős mértékben fektethetünk be a kutatás-fejlesztésbe az innováció és az új gyógyszerek fejlesztése érdekében.

Ezért minden évben árbevételünk több, mint 20%-át (kivéve a generikus gyógyszereket) kutatás-fejlesztésbe fektetjük.

DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK
SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK
IMMUNRENDSZERI – GYULLADÁSOS BETEGSÉGEK
NEUROPSZICHIÁTRIAI BETEGSÉGEK

SERVIER PARIS-SACLAY KUTATÓINTÉZET

Paris-Saclay városában a Servier agilisabb és nyitottabb megközelítést tud majd kidolgozni a kutatás-fejlesztés terén, amely még szorosabban a páciens köré összpontosul, hogy felgyorsítsa az innovatív terápiás megoldások felfedezését.

  • 2023 – a kutatóintézet megnyitja kapuit
  • 45,000m2-t átívelő épület
  • 1,500 munkavállaló 

Választott partnerség 

Partnerségi stratégiánk középpontjában egyetlen célkitűzés köré összpontosul, hogy felgyorsítsuk a betegek életminőségét jelentősen javító kezelések kifejlesztését. Partnerségeinkben emberközpontú megközelítést alkalmazunk, és arra összpontosítunk, hogy szakértelmünk egyesítésével mindenki számára előnyös helyzetet teremtsünk.  

Erőforrásainkat olyan innovációba szeretnénk fektetni, amely a betegek hasznára válik a jövőben.

Egy erős ipari hálózat

Világszerte 16 gyártóhelyünkön a legmagasabb minőségi és biztonsági szabványok szerint állítjuk elő és forgalmazzuk gyógyszereinket.

A digitális innovációt a teljes értékláncon keresztül hasznosítjuk, ezzel továbbra is fejlesztjük agilitásunkat, hogy megfeleljünk a betegek igényeinek.

Pozitív hatást gyakorol a társadalomra

A Csoport proaktív megközelítést alkalmaz a vállalati társadalmi felelősségvállalás terén. Ez a megközelítés 4 CSR kötelezettségvállalás köré épül, amelyek 17 kiemelt kihívást foglalnak magukban, amelyeket az ISO 26000 iránymutatásokon és az érdekelt felekkel folytatott interjúkon alapuló diagnózis alapján határoztak meg.

A Mécénat Servier Jótékonysági Alap 2016 óta támogatja a közérdekű kezdeményezéseket Franciaországban és külföldön az egészségügy, az oktatás és a közösségi élet területén. További információ: https://mecenat.servier.com/