NEUROPSZICHIÁTRIAI BETEGSÉGEK

Az idegtudományok területén a Servier kutatásait a neurodegeneratív betegségekre összpontosítja. A Servier a proteinopátiákat célozza meg, amelyeket bizonyos fehérjék abnormális felhalmozódása jellemez, mint például a Parkinson-kór, vagy olyan ritka betegségek, mint az amiotrófiás laterális szklerózis.

NEUROPSYCHIATRIC  DISEASES
IMMUNE-INFLAMMATORY  DISEASES

IMMUNOLÓGIAI – GYULLADÁSOS BETEGSÉGEK

Az immunológiai -gyulladásos betegségeket az immunrendszer nem megfelelő reakciója jellemzi, amely a páciens saját szövetei ellen fordul. A Servier kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit három, autoimmun betegségre összpontosítja, ahol a terápiás lehetőségek nem kielégítőek: a szisztémás lupus erythematosusra, a sclerodermára és a Sjögren-szindrómára.

KARDIOMETABOLIKUS BETEGSÉGEK

4
vezető vállalat a kardiológia területén

A szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok a világon. A Servier több, mint 60 éve elkötelezett e patológiák kezelése mellett, és elismert szakértelemre tett szert. A Servier évek óta elkötelezett a cukorbetegség, egy összetett és progresszív betegség leküzdése mellett, amely világszerte 422 millió embert érint.

A kardiometabolizmus területén a Csoport az életciklus-menedzsmentre (LCM) összpontosít, hogy a legtöbbet hozhassuk ki gyógyszereinkből és az inkrementális innováció terén szerzett szakértelmünkből, különös tekintettel a több hatóanyagot egy tablettába egyesítő (Single Pill Combination, SPC) megoldások fejlesztésére. A kezelés egyszerűsítésével ezek az SPC-k növelik a kezelési együttműködést.

* IQVA, Analytics Link – MAT Q3 2021

CARDIOVASCULAR  DISEASES
CANCER

ONKOLÓGIA

50 %
A Servier K+F költségvetésének 50%-át onkológiai kutatásba fekteti.

Világszerte a halálesetek több, mint 25 %-át a rákos megbetegedések okozzák, így ez a második vezető halálok a világon és ez a szám egyre növekszik.

A terápiás megoldások iránti növekvő igény kielégítésére a Servier az onkológiát az egyik legfontosabb prioritásává tette.

A Csoport arra törekszik, hogy elismert és innovatív szereplővé váljon a nehezen kezelhető és a terápiás igényeket általában még nem kielégítő rákos megbetegedések, például a gyomor-bélrendszeri, hematológiai, hasnyálmirigy- és a gyermekkori rákok kezelésében.

A Servier az onkológiai kutatás-fejlesztési programjait két ígéretes területre – az immunterápiára és az apoptózisra – összpontosítja. Az immunterápia magában foglalja a páciens immunrendszerének stimulálását, hogy javítsa természetes képességét a rákos sejtek elpusztítására, például monoklonális és bispecifikus antitestek alkalmazásával, amelyek célzott választ váltanak ki a rákos elváltozás ellen a szervezet védelme érdekében. A Symphogen, egy dániai székhelyű, monoklonális antitestekre szakosodott vállalat felvásárlása kiegészíti a Servier szakértelmét ezen a területen. Az apoptózis a programozott sejthalál természetes formája, amelynek elvesztése lehetővé teszi, hogy a rákos sejtek tovább éljenek. A Servier terápiás megközelítése olyan célzott terápiás molekulák kifejlesztését foglalja magában, amelyek helyreállítják a rákos sejtek apoptózis miatti elhalálozási képességét.