SERVIER CSR stratégia: teljesítmény támogatás és értékteremtés

Egészségügyi szereplőként a Servier elsődleges felelőssége a betegek iránti elköteleződése. Bárhol is működik a Csoport, a Serviernek további felelőssége, hogy pozitív hozzájárulást tegyen, miközben gondoskodik az alkalmazottakról és a környezetről, és elősegíti a párbeszédet az összes érdekelt féllel. Felelős vállalatnak lenni azt is jelenti, hogy fenntartható jövőképet kell kialakítanunk üzleti működésünkhöz is. Éppen ezért a Servier CSR-szemlélete ambiciózus, következetes és része a Csoport stratégiájának.

Legyünk pozitív hatással a társadalomra

A Csoport proaktív megközelítést alkalmaz a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) területén. Ez a megközelítés négy CSR vállalás köré épül, amely összesen 17 kiemelt ügyet egyesít. Ezeket a prioritásokat egy, az ISO 26000 irányelveken alapuló felmérés és az érdekelt felekkel folytatott interjúknak köszönhetően határozunk meg.

A Servier fennállása óta vesz részt különböző jótékonysági kezdeményezésekben Franciaországban és külföldön egyaránt.

Szervezetünk globálisan elkötelezett a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) mellett. A tetteinken keresztül megnyilvánuló törődés szándéka hívta életre a Mécénat Servier Jótékonysági Alapot 2016. novemberében.

E jótékonysági alap célja olyan közösségi érdekű tevékenységek vagy projektek közvetlen és közvetett népszerűsítése és azokban való részvétel Franciaországban és az egész világon, melyek megfelelnek Csoportunk értékeinek.

Az alapítvány pénzügyi és egyéb támogatások mellett számos olyan projektet visz különböző jótékonysági szervezetekkel, ahol munkavállalóink önkéntes munkájukon keresztül  közvetlenül is bekapcsolódhatnak és segíthetik ezeket a szervezeteket.

Több információ: https://volunteer.servier.com/en/

CSR tevékenységünk Magyarországon

2020. októberében a Mécénat Servier meghirdette második felhívását az ún. „Joint Initiatives“ jótékonysági projektre, melyre a Csoport összes országából lehetett jelentkezni. E projekt célja hosszú távú, általános érdekű projektek támogatása, amelyeket a helyi Servier leányvállalattal közösen valósítanak meg és a Mécénat Servier Jótékonysági Alap finanszíroz 100 000 € értékig.

Olyan jótékonysági akciótervekkel lehetett pályázni, melyekhez a leányvállalatok munkavállalói önkéntes munkájukon keresztül bekapcsolódhatnak. A Servier Magyarország is csatlakozott ehhez a projekt felhíváshoz, partnerünkként ehhez a tenderhez az Igazgyöngy Alapítványt hívtuk meg. Velük társulva dolgoztuk ki projekttervünket: „A művészet erejével – a hátrányos helyzetű gyermekekért”, melyet a Mécénat zsűrije beválasztott a 3 nyertes közé Spanyolország és Egyiptom mellett.

Időközben elindult az a 2 éves CSR projektünk, melyben a Servier Magyarország aktív partnere az Igazgyöngy Alapítványnak a művészeti iskola projektben, illetve folyamatosan keressük az együttműködési lehetőségeket, hogy segítsük az alapítványt küldetésében.

LinkedIn oldalunkon folyamatosan olvashatnak híreket erről az együttműködésünkről is.