A Servier egy nemzetközi gyógyszeripari vállalat, amelyet egy non-profit alapítvány irányít. Székhelye a franciaországi Suresnes-ben található. Szilárd földrajzi jelenlétre és a 2023-ban elért 5,3 milliárd eurós ár bevételre támaszkodva a Servier ma már 150 országban, 21 400 embert foglalkoztat világszerte. A Servier egy független csoport, amely árbevételének több mint 20% -át évente kutatás-fejlesztésbe fekteti.

Első laboratóriumunk 1954-ben történt megnyitása óta elkötelezettek vagyunk a terápiás fejlesztés mellett, amellyel a páciensek igényeit szolgáljuk ki egészségügyi szakemberek bevonásával. A társaság első szabadalma Dr. Beregi László magyar tudóshoz kapcsolódik, aki a 80-as évekig a Servier kutatási osztályának vezetőjeként dolgozott. Hazánk a Servier csoport számára a kezdetektől stratégiai ország volt, ezért itt minden lehetséges működési területet bevezetett, az alapkutatástól (SRIMC) a klinikai kutatáson (ICTR) és a gyártáson keresztül a forgalmazásig. Ezzel a négy egységgel Franciaország mellett Magyarország az egyetlen ország, amelyben a fenti tevékenységek összpontosulnak.

A Servier vállalati növekedését öt területen zajló folyamatos innováció biztosítja: szív- és érrendszeri, immunrendszeri-gyulladásos, neuropszichiátriai betegségek, onkológia és cukorbetegség. Az elmúlt években az onkológia vált a legfontosabb területté.

Annak érdekében, hogy mindenki számára elősegítsük az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, a Servier csoport minőségi generikus gyógyszerek széles választékát is kínálja, amelyek lefedik a legtöbb terápiás területet.

Mi erősen hiszünk abban, hogy az összes tevékenységünknek egyetlen célt kell szolgálnia: hogy hatékonyabb terápiával jobban ki tudjuk elégíteni a páciensek igényeit.